Lottopoker tycker skatteverket..

23 09 2008

Intet ont om kommunismen men i kommunistsverige så förvägrar vissa statliga myndigheter och ”företag” rätta sig i ledet och skatteverket är ett sådant. I ena fallet så kräver myndigheten att poker i alla former är ett lotterispel. Jotack, den som varit på partypoker håller med. Det är de som alltid går ‘all-in pre-flop’ oavsett kort de har på handen. Ganska befriande faktiskt för den som saknar intresse eller IQ men samtidigt vill vara med på ett hörn i pokerflugan. Men för den som spelar med riktiga pengar är det nog inte en vettig strategi. Jag vet inte, ty jag spelar inte med riktiga pengar – det har jag tyvärr inte råd med.

Nä. ALLA som spelar poker OCH VINNER ska skatta för vinsten, tycker skatteverket. Som det inte räcker att spelföretagen tar en del av spelarnas pengar (och sedan skattas företaget via landets bolagsskatt osv var de nu månde ha sitt företag registrerat). Men då är det många pokerspelare som undrar varför de inte får göra skatteavdrag vid förlust, eller ens dra av skatten för resor?

Fast.. kanske.. KANSKE om man registrerar ett företag som har till uppgift att sponsra pokerspelare?! Då torde det vara ok att dra av både det ena och det andra!?! Eller hur? Vad säger de olika myndigheterna om detta?? Är det möjligt??

//Peter

Ps: Inga kommunister skadades i samband med att artikeln gjordes.

Källor:

Pokerarrangörer fälls: brott mot lotterilagen, tycker Skatteverket

http://sydsvenskan.se/Pokervinnare-slipper-skatta-for-300-000-kronor

http://sydsvenskan.se/Pokerspelare-vann-mot-Skatteverket

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: