Radiotjänst i Kiruna bryter mot lagen!

1 06 2008

Under många år fick jag många brev, dörrknackningar och telefonsamtal från Rånartjänst i Kiruna utan att jag förstod varför. Datornörd som jag var då var den enda skärmen jag tittade på en (eller rättare sagt flera) dators. Och mitt sociala liv var med andra mer eller mindre likasinnades som levde sina liv vid datorn. Vi kommunicerade med varandra med hjälp av modem uppkopplade mot telefonnätet som i sin tur ringde upp så kallade databaser (BBSer) och skrev inlägg och mejl till varandra så knapparna glödde. Förvisso fick vi betala dyr minutavgift till telia som var enda telefonoperatören vi kunde använda oss av och förvisso fick vi inte svar 10 sekunder senare eftersom det var innan Internet fanns för allmänheten, men mailet kunde ändå nå miljontals likasinnade världen över på bara ett dygn! Detta tack vare genomtänkt hierarki.

Tillbaka till Radiotjänst.. det visade sig sedemera att det berodde på att jag stod för ett hyreskontrakt av en TV som jag hyrde åt min gamla mor som hade en prick i protokollet och därför själv inte kunde stå för kontraktet. Laglydig som hon är så har hon hela sitt liv betalt tv-licens, även under de perioder då hon inte hade TV! Jag själv hade ju inte någon TV.. den hade ju hon! Så för mig var det inte mycket att bry sig om, även om det finns folk som tror att det inte finns ett liv utan en TV!

Så sprang jag på denna eminenta artikel om TV-avgiften som när man väl fastnat på betal-kroken, inte slipper undan ens efter att man ligger död och begraven, i likhet med många andra ”prov-prenumerationer”. Det ligger i den juridiska startgropen att vi inom EU ska få göra samlade stämningar i likhet med USA, då enskilda stämningar kan a) vara för dyr för den enkilde att driva eller b) inte ge så mycket om motparten fälls. Detta skulle kunna vara något för alla som förvägras urträde ur TV-licens-kollektivet!

Så spring genast och läs Gustav Gellerbrants inlägg om hur Radiosjänst bryter mot sin egen lag!
http://www.gellerbrant.se/

På frågan om varför inte det solidariska betal-ansvaret för gemensama tv- och radiokanaler som är så viktigt att betala för att ” a) slippa reklam, b) få ett berikat och kulturellt innehåll, c) viktig information skulle ju inte annars komma ut i samband med krig eller annan nöd! ” så är det bara retoriskt skitsnack!

Den enkla anledningen till att vi fortfarande påtvingas en avgift ”för möjligheten” att se/höra kanaler vi inte vill ha är för att majoriteten faktiskt inte skulle betala avgiften om SVT gick över som ren betal-kanal-utbud i exv ViaSat eller ComHems utbud av digitala kanaler. För sedan Sverige gick över till digital TV och skrotade den analoga så står det dem faktiskt fritt att göra så! Men de skulle ALDRIG göra det för det vore döden för SVT om folket plötsligt fick makten och välja fritt bland kanalerna och bara behöva betala för de kanaler de verkligen vill se! Och vad gäller ”nöd-information”.. fungerar det i USA så kan det väl även funka här!? Eller vad tycker du?

/Peter Frank

ps: Detta inlägg finns även speglat på http://www.franklyonline.se/

Länkar om Rånartjänst i Kiruna

http://sydsvenskan.se/lund/article351250/Nobbade-tv-pejlare—stalls-infor-ratta.html

Krävdes på licens – för museets antika tv

Annonser

Åtgärder

Information

One response

29 07 2008
Fröken

Galenskaperna är geniala i sin humor. Vilken kontroll av kroppsspårk kde har och formuleringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: