Sala Allehanda – tidningen som saknar innehåll

29 05 2008

Jag kommer ihåg mycket väl den tiden då man nästan fick bråck när man skulle lyfta söndagstidningen oavsett om det gällde Sydsvenskan, Arbetet, Svenska Dagbladet eller Dagens Nyheter. Som det inte räckte så fick man springa sju nätter i veckan för att dela ut tidningen i ur och skur. Idag så har webben tagit över tidningens roll som media till folket och det är kanske av den anledningen som många dagstidningar dragit ner på utgivningstakten.. i en del fall ända ner till ynka tre dagar i veckan. Detta utan att sänka priset till hälften – tvärtom, du får betala det dubbla!

Men har tidningarna då flyttat över till webben istället? Det är väl en sanning med modifikation eftersom många har en sida, eller åtminstone ett domännamn, för inte använder de den inte till för att nå ut till sina läsare med sina nyheter och artiklar! Nä.. där finner man oftast bara en bild eller logga och och kanske information om hur man prenumererar på den fattiga tidningen.

Sala Allehanda har – till för och nackdel – en sida där ”läsaren” kan lämna sina bidrag till tidningen i form av text och bild utan omvägen via e-post men mängden text är mycket begränsad. Å andra sidan så behöver Sala Allehanda inte lyfta på fingret (än för att godkänna) för att ”läsarens” artikel ska publiseras i pappersversionen.

Aftonbladet har förvisso artiklar men sin vana trogen så går deras webbsida inte att användas vettigt om man till att börja med inte filterar bort all jävla reklam och skit som de lusar ner sidorna med! Det enda jag blir förbannad på är deras hopplösa ”artikellänk som går till annan sida som inte ger ett skit utan hänvisar sedan vidare till deras förbannade ‘plus’ (betala för att läsa)”. Det är ok om de visar det tydligt på länken men när de inte gör de (och det är ofta) och man är tvungen att öppna upp en ny sida med massa spam bara för att få reda på att artikeln är en plusartikel, då blir jag sur! Egentligen skulle Aftonbladet behöva en ny genomgång av sin webbplats! Tack och lov för att jag sitter på en ”fet lina”. Men inbland hjälper inte ens det. ta då Expressens sida som exempel, motsvarigheten till ”damernas skvallerhänt i veckan” (där de har bilder med enbart påhittade artiklar). På Expressen är det sällan idé att gå till för trots ”fet lina” så tar det evigheter att få upp sidan. Månnetro att de ligger på någon udda internetleverantör som har dålig hastighet mot resten av majoriteten av Internet?

Här kan jag förvisso sitta passivt och spy galla över dags/kvällstidningar men JAG har ju inte betalt för att skriva i någon tidning. Å andra sidan, vad har hänt med journalistyrket? Eller är det stormogulernas ledningar som är proppen till bra och innehållsrika artiklar och nyheter?

Nää.. nu ska jag gå och klippa gräsmattan!

Peter Frank

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: